Fogyni sokat


Vissza a blogra Az életmódváltás sikeréhez pszichológiai tényezők is hozzájárulnak. Ha fogyni sokat lefekteted magad elé, hogy mik a motivációid, és reális, teljesíthető célokat tűzöl ki, az máris sokat segít.

fogyni sokat

A nagy, hosszú távú tervek mellett kellenek olyan dolgok is, amelyek a mindennapok küzdelmeiben nyújtanak támogatást. Az étrend tartását megkönnyítheti, ha van étrended, rendszeresen ételnaplót vezetsz, előre megtervezed a bevásárlásaidatvagy akár a hétvége folyamán előre megfőzöd az ételeket. Az edzésben sokaknak segít, ha kondibérletet vesznek, így ha nem járnak el, azt pazarlásnak érzik.

fogyni sokat

Mindezeken felül érdemes az életmódváltáshoz szakemberek támogatását is kérni. Az életmód-tanácsadók mellett a lelki problémák kezelésében pszichológus, az étrenddel kapcsolatos kérdésékben dietetikus, az egyéni edzésterv kialakításában pedig személyi edző segédkezhet.

Ahhoz, hogy ilyen fokozatos, kontrollált és egészséges módon sikerüljön fogyni, egy jól megtervezett étrendre van szükség.

Hatékony és jól bevált módszer egy kalórialimitet alkalmazó étrend követése, mely lehetővé teszi a fokozatosságot, sőt, nagyon könnyen személyre szabható.

fogyni sokat

Hasonlóképpen jól működik a makrotápanyagok mennyiségének követése, de akár fogyni sokat is egy nagyon fontos lépés lehet, ha egészséges, nyers, friss alapanyagokra vagy több rostot tartalmazó élelmiszerekre váltasz. Ha az étrended betartása mellett rendszeresen azt tapasztalod, hogy farkaséhes vagy, esetleg csak fogyni sokat van székleted, akkor az nagyon rossz jel. Egy, fogyni sokat jó szokások kialakítását támogató, hosszú távon tartható diéta mellett az anyagcsere pörög, és a vércukorszint is kiegyensúlyozott.

fogyni sokat